Jeżeli masz pytania, zadzwoń: 728-310-614

Faszerowane jabłka z olejem lnianym Dr Gaja

Caroline Atwood/Unsplash

Składniki:

4 duże jabłka

2 ogórki małosolne/korniszony

2 płaty śledziowe w oleju

Jajko

Czerwona cebula

Łyżka oleju lnianego Dr Gaja

3 gałązki natki pietruszki

150 ml jogurtu greckiego

Łyżeczka musztardy sarepskiej

Szczypta soli i pieprzu

Łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Ścinamy wierzchołki jabłek.

Wydrążamy nasiona i miąższ.

Przekładamy miąższ do osobnej miseczki skraplając go sokiem z cytryny.

Płaty śledziowe kroimy w paski, ogórek, cebule i ugotowane jajka (na twardo) - w kostkę.

Mieszamy składniki.

Natkę kroimy drobno i dodajemy do miski z miąższem, jogurtem, olejem, musztardą i przyprawami.

Nakładamy farsz do jabłek i GOTOWE!