Faszerowane jabłka z olejem lnianym Dr Gaja
Caroline Atwood/Unsplash
Składniki:
4 duże jabłka
2 ogórki małosolne/korniszony
2 płaty śledziowe w oleju
Jajko
Czerwona cebula
Łyżka oleju lnianego Dr Gaja
3 gałązki natki pietruszki
150 ml jogurtu greckiego
Łyżeczka musztardy sarepskiej
Szczypta soli i pieprzu
Łyżka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Ścinamy wierzchołki jabłek.
Wydrążamy nasiona i miąższ.
Przekładamy miąższ do osobnej miseczki skraplając go sokiem z cytryny.
Płaty śledziowe kroimy w paski, ogórek, cebule i ugotowane jajka (na twardo) - w kostkę.
Mieszamy składniki.
Natkę kroimy drobno i dodajemy do miski z miąższem, jogurtem, olejem, musztardą i przyprawami.
Nakładamy farsz do jabłek i GOTOWE!