Jeżeli masz pytania, zadzwoń: 728-310-614

 Pokrzywowy detoks

  • 2 łyżki soku Salus z pokrzywy
  • 250 ml soku z marchwi
  • 1 banan

Zmiksuj, wymieszaj i dopraw do smaku według uznania.

fot. Olli Kilpi/Unsplash

Granat - koktajl

Składniki:

200 ml Granat-sok

Garść świeżych liści szpinaku

2 czerwone pomarańcze

Przygotowanie:

Obierz pomarańcze ze skórki,

podziel je na części,

do wysokiego naczynia wlej sok z granatu

dodaj pomarańcze, liście szpinaku,

całość zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.

fot. Aleksander Sergienko/Unsplash

 

 

Ryż kokosowy z sosem żurawinowym

Unsplash

Składniki:

Suszona żurawina (garść)

20 dag świeżych owoców żurawiny

150 ml soku z żurawiny

2 łyżki ksylitolu

20 dag ryżu brązowego

250 ml mleka kokosowego

Sposób przygotowania:

Zagotuj 300 ml wody.

Dodaj suszoną żurawinę.

Mieszaj do momentu uzyskania gęstego syropu.

Dodaj sok z żurawiny.

Ryż ugotuj z mlekiem kokosowym, a następnie pozostaw aż ostygnie.

Do miseczki nałóż ryż z mlekiem kokosowym i polej sosem.

Batoniki energetyczne

Składniki:

1 szklanka suszonych daktyli

1 szklanka suszonych fig

1 szklanka soku z goji

2 łyżki miodu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki przełóż do głębokiej miski,

wlej sok z goji,

blenduj do uzyskania jednolitej masy,

wyłóż brytwankę papierem do pieczenia,

rozprowadź na niej masę (ok.1 cm grubości)

przełóż na noc do lodówki,

rano potnij na kawałki, przechowuj w lodówce.

fot. Dmytro Ostapenko/Unsplash

Ananasowy burger z Miksturą Olei Hepa

Unsplash

Składniki:

30 dag mielonej wołowiny

4 plastry ananasa

Czerwona cebula

Mikstura Olei Hepa od Dr Gaja

Garść rukoli

Pomidor

Ketchup

Sól

Pieprz

Wędzona papryka

Sposób przygotowania:

Mięso wyrabiamy z przyprawami.

Formujemy na dwa burgery i smażymy z małą ilością oliwy.

Plastry ananasa oraz cebuli podpiekamy.

Układamy kolejno ananasa, rukolę, mięso, pomidora, cebulę.

Polewamy łyżeczką Mikstury Olei Hep od Dr Gaja.

Na wierzch kładziemy drugi plaster ananasa, całość łączymy patyczkiem do szaszłyków.