Babeczki z malinami i jeżynami
Czas przygotowania: 35 min.
Składniki:
- 12 dag mąki orkiszowej
- 8 dag mąki pszennej
- 4 łyżki dobrej jakości kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 jajka
- 80 ml oleju kokosowego lub innego roślinnego
- 10 łyżek cukru
- 180 ml świeżo parzonej kawy
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 5–6 dag gorzkiej czekolady
- 40 dag malin i jeżyn łącznie
- 5 dag gorzkiej czekolady
- cukier puder do oprószenia
Wykonanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 190ºC, blachę wykładamy foremkami. W misce łączymy składniki, dodajemy czekoladę pokrojoną w kostkę, ciastem wypełniamy foremki. Na każdej babeczce kładziemy po kilka owoców i pozostałe kostki czekolady.
Pieczemy przez 20–25 min. Wyjmujemy muffiny i pozostawiamy w formie na parę minut. Po wyjęciu z formy oprószamy cukrem pudrem.