Jeżeli masz pytania, zadzwoń: 728-310-614

Babeczki z malinami i jeżynami


Czas przygotowania: 35 min.

Składniki:

  • 12 dag mąki orkiszowej
  • 8 dag mąki pszennej
  • 4 łyżki dobrej jakości kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 80 ml oleju kokosowego lub innego roślinnego
  • 10 łyżek cukru
  • 180 ml świeżo parzonej kawy
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 5–6 dag gorzkiej czekolady
  • 40 dag malin i jeżyn łącznie
  • 5 dag gorzkiej czekolady
  • cukier puder do oprószenia

Wykonanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 190ºC, blachę wykładamy foremkami. W misce łączymy składniki, dodajemy czekoladę pokrojoną w kostkę, ciastem wypełniamy foremki. Na każdej babeczce kładziemy po kilka owoców i pozostałe kostki czekolady.

Pieczemy przez 20–25 min. Wyjmujemy muffiny i pozostawiamy w formie na parę minut. Po wyjęciu z formy oprószamy cukrem pudrem.