Jeżeli masz pytania, zadzwoń: 728-310-614

Koktajl limonkowy z ProMorwą

Caglar Araz/Unsplash

Składniki:

Pęczek natki pietruszki

2 łodygi selera naciowego

Pół szklanki wody

5 kostek lodu

3 łyżki cukru trzcinowego

Saszetka ProMorwa Dr Gaja

10ml soku z limonki

2 plastry limonki

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wrzucić do blendera i miksować aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

Dodać sok z limonki i ponownie wymieszać.

Gotowy koktajl ozdobić plastrami limonki.

Faszerowane jabłka z olejem lnianym Dr Gaja

Caroline Atwood/Unsplash

Składniki:

4 duże jabłka

2 ogórki małosolne/korniszony

2 płaty śledziowe w oleju

Jajko

Czerwona cebula

Łyżka oleju lnianego Dr Gaja

3 gałązki natki pietruszki

150 ml jogurtu greckiego

Łyżeczka musztardy sarepskiej

Szczypta soli i pieprzu

Łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Ścinamy wierzchołki jabłek.

Wydrążamy nasiona i miąższ.

Przekładamy miąższ do osobnej miseczki skraplając go sokiem z cytryny.

Płaty śledziowe kroimy w paski, ogórek, cebule i ugotowane jajka (na twardo) - w kostkę.

Mieszamy składniki.

Natkę kroimy drobno i dodajemy do miski z miąższem, jogurtem, olejem, musztardą i przyprawami.

Nakładamy farsz do jabłek i GOTOWE!

Smoothie aloesowo-szpinakowe

Składniki:

szpinak- 2 garści

winogrono bezpestkowe- garść

banan- 1 szt.

sok z cytryny

90 ml soku z aloesu

150 ml soku jabłkowego.

Sposób przygotowania:

Całość zmiksuj na gładką konsystencję. Smacznego!

Witamina C pro Dr Gaja w puddingu

Claudia Soares/Unsplash

Składniki:

4,5 łyżki nasion chia

250 ml napoju ryżowego, sojowego lub migdałowego

Kiwi

Pół mango

Garść czerwonych porzeczek

Saszetka witaminy C

Pro Dr Gaja

Sposób przygotowania:

Nasiona chia mieszamy z wybranym napojem roślinnym w szklance.

Odstawiamy do lodówki.

Następnego dnia osobno blendujemy owoce i dodajemy do każdego z nich Witaminę C Pro.

Do mniejszych słoiczków lub pucharków przekładamy masę z napojem roślinnym, następnie polewamy musem owocowym.

Naleśniki wegańskie z owsianej mąki.

    2 szklanki mąki orkiszowej

    2 szklanki mąki owsianej

    2 łyżki proszku do pieczenia

    1/4 szklanki mielonej mączki lnianej

    1/2 łyżeczki soli

    3 1/2 szklanki niskotłuszczowego waniliowego mleka sojowego

    1/4 szklanki sosu jabłkowego

    2 łyżki nektaru agawy

    1 1/2 łyżki ekstraktu waniliowego

    2 szklanki jagód

Wymieszaj mąkę orkiszową, mąkę owsianą, proszek do pieczenia, mączkę lnianą i sól razem w dużej misce do mieszania.

Wymieszaj mleko sojowe, sojowy, nektar z agawy i ekstrakt waniliowy razem w osobnej misce.

Uformuj lejek w środku mieszaniny mąki i wlej mix mleka sojowego do środka. Mieszać, aż składniki nabiorą wilgotnej konsystencji; odstawić na 15 minut.

Natłuścić nieco olejem i podgrzać patelnię.

Chochelkę ciasta przelać na patelnię, posypać jagody na mokre ciasto i smażyć, aż utworzą się pęcherzyki z powietrzem - od 2 do 3 min. Przewrócić na drugą stronę i kontynuować do uzyskania koloru złotobrązowego z obu stron – dodatkowe 3 min.